Vogelkijkexcursies met de fiets(boot)

Amersfoort/Soest – Op zaterdag 6 juni en op zondag 14 juni vinden er weer vogelkijkexcursies plaats met fietsboot Eemlijn onder leiding van vogelkenners.

Het is nu nog voorjaar en in de Arkemheen en Eempolder is er een grote verscheidenheid aan vogels te zien. De meeste soorten zijn druk bezig met hun jongen. Een goed moment om vogels te spotten.

Om 10.00 uur vertrekt de boot vanaf de opstapplaats aan de Grote Koppel. U kunt ook nog opstappen om 10.45 uur bij de opstapplaats in Soest.

Vanaf het bovendek wordt er door de gids uitleg gegeven over de vogels die te zien zijn. In Baarn gaat de tocht per fiets verder. Via de oostoever van de Eem wordt het vogelkijkscherm aangedaan. Langs de Krachtwijkerweg ligt de Slaag, een terrein van Natuurmonumenten. Ook hier worden observaties gedaan. Via de Coelhorsterweg wordt er teruggefietst naar Amersfoort. Bij café De Plank in Hoogland-West wordt de excursie om ongeveer 12.45 uur ontbonden.

Buiten het kaartje van de Eemlijn is de excursie gratis. De tocht is ook goed te doen voor iets oudere kinderen. Voor meer informatie www.eemlijn.nl