Pas op voor klusjesmannen aan de deur

Eemland – In de regio zijn Engelstalige klusjesmannen actief die diensten aanbieden aan de deur. Zij kunnen bijvoorbeeld uw dak reinigen of het asfalt van uw oprit repareren.

Zij komen soms agressief en intimiderend over om u te overtuigen. In Baarn zijn er nog geen meldingen, maar het is goed alert te zijn. De afgelopen week zijn er namelijk elders in de regio meerdere mensen voor veel geld opgelicht. De politie adviseert dan ook om niet in zee te gaan met klusjesmannen die zich ongevraagd bij u melden.

Onderzoek eerst of er wel echt werkzaamheden nodig zijn. Mocht dat zo zijn, schakel dan een erkend, gerenommeerd bedrijf uit de omgeving in. Maak bij klussen altijd vooraf schriftelijke afspraken over de te verrichten werkzaamheden en over de prijs. Zo maakt u de kans op problemen achteraf vele malen kleiner.

Verder is het verstandig nooit zomaar onbekenden in uw woning binnen te laten. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af.

Bij verdachte of bedreigende situaties kunt u de politie bellen via 112. Voor overige vragen zijn zij bereikbaar via 0900-8844.