Ontdek het zelf en speel deze zomer bij Kasteel Groeneveld

Baarn – Deze zomer is er van alles te beleven in en rondom Kasteel Groeneveld in Baarn: je kan het kasteel verkennen met een spannende speurtocht, lekker spelen op de zolder of buiten meer leren over de natuur en Nederland.

Geschikt voor de hele familie, dus neem papa en mama of opa en oma ook mee! De zolder in het kasteel is omgetoverd tot een grote speelplaats waar je heerlijk kunt spelen. Doe twister in Den Haag, race mee in de Kameleon of vang dieren op de Veluwe. Ook buiten is het een feest met de route door het park; zoek de kabouters en geef aan de hand van de prenten antwoord op de vragen die voorbij komen. De buitenroute is gratis, voor toegang tot de tentoonstelling Nederland is een feest! en speelzolder gelden de toegangsprijzen van het kasteel.

Familiespeurtocht Ben de boomwachter
De familiespeurtocht is een zoektocht door het park. Op elke plek vind je een opdracht en een leuk weetje of achtergrondinformatie. Na afloop krijg je een verrassing. Het boekje bij deze wandeling kost € 2,– en is verkrijgbaar bij de balie.

Speurtocht in het kasteel
Met de speurtocht door Kasteel Groeneveld ontdek je alle hoeken en gaten van het kasteel en leer je van alles over het kasteel. Hoe is het huis gebouwd? Waarom is het zo mooi gemaakt? Waar kwam het geld vandaan? Hoe woonden de mensen erin? Zoek de silhouetten die het verhaal van Kasteel Groeneveld vertellen. Leuk om samen met een vriendje te doen.

Bezoekersinformatie
Kasteel Groeneveld is onderdeel van Staatsbosbeheer en biedt wisselende tentoonstellingen, activiteiten en evenementen aan op het gebied van bos, natuur en landschap. Het kasteel is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11u tot 17u.

Toegangsprijzen kasteel
Volwassenen € 5,00 | 65+ € 4,00 | kinderen van 4 tot 12 jaar € 2,50 | kinderen tot 4 jaar gratis

Park, binnentuin en winkel zijn gratis te bezoeken.