Twee vrouwen beroofd in Amersfoort

Amersfoort – Twee vrouwen (20 en 24 jaar) uit Amersfoort zijn in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 augustus het slachtoffer geworden van een beroving. Daarbij werden zij gedwongen hun persoonlijke spullen af te geven.

De vrouwen zaten omstreeks 00.30 uur op een bankje op de kruising van de Vlasakkerweg en de Utrechtseweg toen zij een man en een vrouw zagen komen aanlopen die opvielen door hun uiterlijk. Plotseling stond het stel achter de vrouwen en eiste onder bedreiging met iets wat op een wapen leek hun persoonlijke bezittingen op. Vervolgens rende het duo weg in de richting van de Stadsring.

Onderzoek
De vrouwen gingen naar de woning van een van hen en belden daar de politie. Die startte direct een onderzoek.

Signalement
Het gaat om een lange blanke man van circa 40 jaar oud, ongeveer 1.90 meter lang, met een slank postuur en een onverzorgd uiterlijk. Hij droeg een oranjerode trui en een lichte spijkerbroek. Hij was in het gezelschap van een kleine slanke Aziatische vrouw van 30 tot 40 jaar oud en circa 1.60 meter lang.

Zij droeg een lang zwartwit gestreept shirt en een zwart vestje en had veel oogmake-up. Opvallend was dat beiden mogelijk een pruik droegen: de man een pruik met bruine krullen, de vrouw met blonde krullen. Getuigen die iets hebben gezien van het voorval, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 – 88 44.