Informatieavond over oogziekte glaucoom in Meander Medisch Centrum

Amersfoort – Op woensdag 7 oktober is er in Meander Medisch Centrum een informatieavond voor mensen met de oogziekte glaucoom. Hoe eerder de oogarts ontdekt dat er sprake is van glaucoom, hoe beter de aandoening te behandelen is. Informatie is voor mensen met glaucoom van groot belang, om verergering tegen te gaan. Uiteindelijk kan de ziekte leiden tot blindheid.

De avond is een initiatief van de Oogvereniging, afdeling Glaucoombelangen. Om 19.45 uur opent de Oogvereniging de avond. Daarna geven drie oogartsen van Meander een themapresentatie over glau-coom. Ze gaan in op de vroegdiagnostiek en laatste inzichten in de therapie.

Een optometrist van Barti-méus uit Zeist bespreekt het vraagstuk ‘Als het uiteindelijk toch minder goed gaat met uw ogen.’ Daarna kunnen de deelnemers hun vragen stellen aan een panel van de sprekers. Tussendoor is er een pauze.

Wie de avond wil bijwonen, is al vanaf 19.00 uur welkom voor koffie en thee in de Foyer van het zieken-huis. Daar zijn ook diverse informatiekraampjes te bezichtigen. De avond is om 22.15 uur afgelopen. Aanmelden is wel nodig, dit kan uiterlijk tot 30 september bij halbert@online.nl. Adres: Maatweg 3, Amersfoort.