Meander RaarMaarWaar wetenschapsfestival voor kinderen op 17 oktober

Amersfoort – De afdeling Meander Moeder Kind van Meander Medisch Centrum organiseert op zaterdag 17 oktober in het kader van de kinderboekenweek het RaarMaarWaar wetenschapsfestival.

Dit vindt plaats in de Foyer van het ziekenhuis in Amersfoort. Alle kinderen uit de regio van 6-12 jaar zijn met hun ouders welkom van 13.00-17.00 uur om van alles te vragen, onderzoeken en ontdekken over het lichaam.

Tijdens het gratis RaarMaarWaar festival worden allerlei activiteiten georganiseerd die te maken hebben met het ziekenhuis. Clowns van Yolda begeleiden bezoekers van de ingang naar de Foyer. Daar kunnen kinderen ontdekken hoe hun darmen er van binnen uitzien. Ze kunnen slijm maken of door een echte bodypainter op hun hand een schildering laten maken van onderliggende bloedbanen of botjes. Ook zieke knuffels of poppen mogen mee; de dokter stelt diagnose en behandelt. Tussendoor kan iedereen genieten van een Meander-ijsje, zich laten voorlezen en zelfs gebarentaal leren.

Meander Moeder Kind
Ouderschap en jong leven is kwetsbaar en vraagt om liefdevolle aandacht. Dat heeft Meander Medisch Centrum geïnspireerd bij de opzet, de inrichting en de werkwijze van de afdeling Meander Moeder Kind. Alle medische en verpleegkundige zorg is op één etage bij elkaar gebracht, waar deskundige teams optimaal met elkaar samenwerken.

Moeder en kind verblijven op comfortabele eenpersoonskamers met een extra bedbank voor de partner of ouder van een jong kind. “Op die manier kan het gezin bij elkaar blijven en daarin zijn we uniek in Nederland!” zegt Patricia Jaeger, manager Medisch Specialistische Zorg binnen Meander Medisch Centrum. “ Met het RaarMaarWaar festival zetten we een bijzondere beleving neer en willen wij kinderen en hun ouders nog meer met Meander Medisch Centrum verbinden. Ditmaal niet vanuit zwangerschap en ouderschap zoals 3 oktober met de Buik & Babybeurs, maar vanuit de kindzorg van Meander Moeder Kind. Zin in een leuke en interessante middag in de herfstvakantie? Kom dan naar Meander en vraag, onderzoek en ontdek!’’