Zangeres en pianiste Sanna van Vliet bij Observant

Amersfoort – Alexander Beets, saxofonist en tevens festivaldirecteur van Amersfoort Jazz, nodigt maandelijkse bevriende jazzartiesten uit het podium van Stadscafé de Observant met hem te delen.

Op woensdag 14 oktober is dat de zangeres en pianiste Sanna van Vliet. Daarnaast doen bassist Marius Beets en Eric Ineke op drums mee. De aanvang is 20:30 uur, de toegang gratis.

“Zij is de enige zangeres in Nederland die de scatvocal tot in de puntjes beheerst.” “Een dubbeltalent met een dijk van een stem!”, schreef de pers over Sanna. Sinds haar afstuderen aan het Conservatorium te Den Haag voor twee hoofdvakken jazzzang en jazzpiano gaf Sanna concerten op toonaangevende festivals, jazzpodia en theaters in Nederland, werkend met de top van de Nederlandse jazzscene.

In het buitenland gaf zij concerten in meer dan vijftien landen, waaronder Zuid-Korea en Thailand. Haar laatste cd werd zeer goed ontvangen. Naast optreden is Sanna een zeer gewaardeerd en veel gevraagd docent en gaf les aan vele conservatoria in Nederland.

Alexander Beets begon zijn muzikale carrière in Groenlo, waar hij van zijn moeder muzieklessen kreeg op de piano en later ook op de klarinet. Toe hij later overstapte naar de tenorsaxofoon bleek al snel dat piano niet zijn voorkeur had. Hoewel hij besloot Beleids- en Organisatiewetenschappen te studeren en niet naar het conservatorium te gaan heeft hij zich ontwikkeld tot een veelgevraagd saxofonist.

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl