Verse singer-songwriters bij ‘De Huiskamer’

Amersfoort – Maandelijks biedt Stadscafé de Observant ruimte aan veelbelovende singer-songwriter formaties. Zij bieden het publiek telkens weer een gevarieerd en spannend programma. Woensdag 9 maart is het podium voor Timo de Jong, TOSSO en A Brighter Light. De aanvang is 20:30 uur en de entree gratis.

Timo de Jong is een muzikant uit Meppel die folk-, country- en popliedjes schrijft en speelt. Liedjes die een beetje over hem gaan, maar eigenlijk op iedereen van toepassing zijn. Maar ook liedjes over autodieven, koibois en dochters die nog geboren moeten worden. Liedjes uit de wereld om zich heen en de wereld in zichzelf. Wat de locatie ook moge zijn, Timo reduceert het tot een gezellige huiskamer waarin hij gevuld met humor en vrij van pretenties zijn publiek vermaakt.

Halverwege 2015 beginnen bassist Robin Bremer en zangeres Maaike Adegeest, beide studerend aan het conservatorium in Rotterdam, met het uitwisselen van ideeën en demo’s. Hieruit wordt een songwriting-duo geboren, na verloop van tijd aangevuld door toetsenist Jonas Wegewijs. Samen met producer Jasper Ras weten ze een stijl te creëren waar het drietal niet van had durven dromen. De sound van TOSSO is geboren. Deze houdt een bijzonder midden tussen dance en p-funk, tussen electronica en rock.

A Brighter Light maakt melancholische popliedjes met een vleugje hoop. In 2014 stonden ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso en stond de band stond in het voorprogramma van SOAK, Mevrouw Tamara en Wouter Hamel. A Brighter Light maakt oprechte muziek over prille liefde, verloren liefde, donkere liefde en sexy liefde. Soms lijkt alles verloren, maar kun je toch nog een lichtje vinden. En soms denk je het beste gevonden te hebben, maar komt er toch een mooier licht voorbij.

Stadscafé de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort