Lezing in Baarn: Wat is een Wintertuin?

Baarn – Gedurende de tentoonstelling “100 jaar Cantonspark” verzorgt de Stichting Vrienden van het Cantonspark een cyclus lezingen waarin zij een bijzonder kant van de tentoonstelling belichten.

Deze lezingen zijn gratis bij te wonen. Nu de belangstelling rondom het toekomstige gebruik van de Wintertuin de laatste weken weer in aandacht toeneemt is er aanstaande zondag 6 maart een extra lezing ingelast. Deze zal worden verzorgd door dr. Renske Ek. Naast conservator Tuinen van Paleis het Loo is zij tropisch bioloog met een passie voor groen, tuinen en historische planten, is zij betrokken bij de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen en bestuurslid Stichting Nationale Plantencollecties.

In haar lezing zal Renske Ek dieper in gaan op het fenomeen wintertuinen en wat een wintertuin nu eigenlijk is. Ook zal aandacht besteed worden aan de functie en het gebruik van een wintertuin. De lezing “Wat is een Wintertuin” is gratis bij te wonen op zondag 6 maart om 15:00 uur.

Locatie: De Wintertuin van het Cantonspark, Heemskerklaan 25 te Baarn.

De tentoonstelling “100 jaar Cantonspark” en de lezingencyclus worden georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Cantonspark. De tentoonstelling is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur. De Stichting Vrienden van het Cantonspark is ANBI geregistreerd. Uw morele, daadwerkelijke en/of financiële steun is van harte welkom: Secretariaat Stichting Vrienden van het Cantonspark, Rembrandtlaan 29, 3741 TA Baarn. Meer informatie kunt u vinden op www.cantonspark.nl