Loco-burgemeester van Amersfoort bezoekt 100-jarige inwoner

Amersfoort – Op zaterdag 14 januari 2017 wordt mevrouw A.J. Beijleveld-van Gils 100 jaar. Loco-burgemeester Buijtelaar brengt haar die dag een felicitatiebezoek.

Mevrouw Beijleveld-van Gils is geboren en getogen in Amersfoort. Voor haar huwelijk heeft zij als dienstbode bij verschillende families gewerkt. Na haar huwelijk in 1939 was de opvoeding van de kinderen, drie jongens en vijf meisjes, en het huishouden haar belangrijkste taak. Dit heeft ze altijd met veel enthousiasme gedaan. De kinderen kwamen altijd op de eerste plaats.

Mevrouw Beijleveld-van Gils woont tot op heden, mede dankzij haar zoon die haar als fulltime mantelzorger liefdevol verzorgd en bijstaat, nog in het huis waar zij in 1955 is gaan wonen.

Ze staat nog volop in het leven, is van alles op de hoogte en is zeer geïnteresseerd in wat haar kinderen en kleinkinderen doen. Inmiddels is haar totale familie met klein-, achterklein- en achterachterkleinkinderen en aanhang uitgegroeid tot bijna negentig personen.

Drie keer per week gaat ze naar de dagopvang waar ze graag schildert en zingt. Onlangs heeft mevrouw Beijleveld-van Gils daar samen met de tuinman een boom geplant die ze op eigen initiatief heeft gekocht.
Mevrouw Beijleveld-van Gils viert haar verjaardag in de familiekring.