Gemeente Soest is trots op Nikki Steinpatz

Soest – Vanuit het Griftland College zijn twee nominaties binnengekomen voor het Jeugdlintje. Op maandag 20 februari kwam burgemeester Rob Metz langs op het Griftland College om bekend te maken wie op de nominatie staan voor het Jeugdlintje. Het bleken Nikki Steinpatz en de leerlingenraad te zijn.

Nikki is een leerling uit 3 havo en zet zich al ruim een jaar belangeloos in voor de stichting Inside the Same. Deze in Soest gevestigde stichting trekt zich het lot aan van kinderen met albinisme in Afrika. Vorig jaar heeft Nikki een actie op touw gezet, waarbij leerlingen van het Griftland College in een door haarzelf gemaakte ‘doneerbox’ bij de receptie o.a. hun oude zonnebrillen kwijt konden.

Hiermee heeft zij ruim 300 zonnebrillen, tientallen zonnehoedjes/petjes en enkele vergrootglazen ingezameld, die hun weg naar de tehuizen voor kinderen met albinisme in Afrika inmiddels hebben gevonden. Telkens hield zij hierover contact met de school, hoe ze alles zo goed mogelijk kon stroomlijnen. Via de Facebook-pagina van de school, de interne nieuwsbrief en de informatieschermen riep ze leerlingen en medewerkers op om te (blijven) doneren. Ook nu nog helpt zij waar ze kan mee met activiteiten van de stichting (ook buiten de school om).

De leerlingenraad bestaat uit bovenbouwleerlingen havo en vwo en heeft de Hunger Challenge georganiseerd. 80 leerlingen van de school hebben van 5 op 6 februari 2017 gesponsord 24 uur niet gegeten, de nacht op school doorgebracht, de lessen gewoon gevolgd en in totaal € 6.000 opgehaald voor de stichting Africare, die in Malawi kindersterfte bestrijdt. De totale organisatie lag bij de leerlingenraad, die het mogelijk heeft gemaakt dat 80 leerlingen van de school zich hebben ingezet voor dit doel. Hun inzet was erg doeltreffend: de verwachte € 400 werd ver overstegen.

De gemeente Soest is trots op deze jonge inwoners die zich vrijwillig inzetten voor anderen en de samenleving. Daarom reiken we dit jaar voor de tweede keer Soester Jeugdlintjes uit. Met deze bijzondere onderscheiding willen wij onze waardering tonen voor deze jonge Soester Super Sterren, want dat zijn ze!

Iedereen (jong en oud) kan een kandidaat aanmelden voor het Soester Jeugdlintje. Daarnaast is het ook mogelijk om via social media uw Soester Super Ster aan te melden. Gebruik hiervoor #soestersupersterren en vertel waarom deze kandidaat het Soester Jeugdlintje verdient.

De werving voor de Soester Jeugdlintjes loopt tot en met 10 maart. Daarna beoordeelt een speciale jury de binnen gekomen aanvragen en worden er uiteindelijk maximaal 3 kinderen/jongeren gekozen die dit jaar het Soester Jeugdlintje verdienen. Deze jongens en meisjes worden in het bijzijn van familie en vrienden getrakteerd op een feestelijke middag, ontvangen een blijvende herinnering en een dans- of sportabonnement naar keuze voor één jaar.