Nieuwe rotonde voor Arnhemseweg in Leusden

Leusden – De provincie Utrecht gaat een rotonde aanleggen op het kruispunt van de Arnhemseweg (N226) en de Leusbroekerweg in Leusden. Hiermee verbetert de verkeersveiligheid op het huidige, ongeregelde, kruispunt. Dit hebben Gedeputeerde Staten op 10 september besloten.

Restaurant De Mof krijgt hierbij een ontsluiting op de Leusbroekerweg. Hiermee komt de rechtstreekse in- en uitrit op de drukke Arnhemseweg te vervallen. Via de rotonde kunnen bezoekers op een veiligere manier bij het restaurant komen. Hetzelfde geldt voor de twee woningen aan de overkant van de weg. Hun rechtstreekse in- en uitritten op de Arnhemseweg worden vervangen door een ontsluiting via de rotonde.

Voordat de rotonde kan worden aangelegd, moeten er verschillende procedures worden doorlopen. Het gaat om het wijzigen van het bestemmingsplan, het aankopen van de gronden, het verplaatsen van een woning en het nemen van een verkeersbesluit. Als al deze procedures zijn afgerond kan de uitvoering beginnen, naar verwachting is dit in 2017.