Grote schade voor de Zuiderkerk in Bunschoten

Bunschoten – Toen vrijdagmiddag de kerk open ging voor een bruiloft, stond de koster voor een grote verassing. Bijna al het apparatuur van de kerk was kapot. Voor de bruiloft die plaats vond moest snel een oplossing bedacht worden omdat ze eigenlijk gebruikt wilde maken van de beamer.

Ze moesten met spoed liturgies laten drukken. Afgelopen donderdagavond is de bliksem namelijk ingeslagen in de Zuiderkerk.

‘Het is een enorme klap geweest, als wij geen goede bliksemafleider hadden stonden wij nu hier niet meer. Alle apparatuur is kapot. De computer zijn net allemaal opgehaald. Ook zal morgen de beamer het niet doen. We moeten nog kijken wat de verdere schade is’ aldus de koster.

De plek waar normaal het geluid, camera en beamer bedient wordt staat nu alles op zwart scherm. Kerkleden worden dan ook opgeroepen om morgen een psalmboek mee te nemen naar de kerk. Zodat er toch meegezongen kan worden met de liederen.