Soest en Baarn gaat beter samenwerken op het gebied van informatievoorziening

Soest – De gemeenten Soest en Baarn gaan intensiever samenwerken op het gebied van informatievoorziening. Burgemeester Rob Metz van Soest en wethouder Theo Stroo van Baarn tekenen hiervoor een convenant op woensdag 21 maart 2018 om 14.00 uur in het gemeentehuis van Soest.

Beide gemeenten werken al samen binnen de Regionale ICT-dienst Utrecht (RID) en deze samenwerking gaat vanzelfsprekend onverminderd door. Hiernaast is er grote behoefte bij de twee gemeenten de samenwerking te intensiveren. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, de afhankelijkheid van geautomatiseerde informatiesystemen groeit, net als de eisen die hieraan worden gesteld. Kosten stijgen.

De samenwerking biedt extra kansen om kosten te delen, minder kwetsbaar te zijn en uiteindelijk inwoners en bedrijven in Baarn en Soest beter te bedienen met up-to-date informatievoorziening. Baarn en Soest gaan samen updates uitvoeren, samen producten aanbesteden en/of vervangen en een aantal onderwerpen in de informatievoorziening gezamenlijk beheren.