ZomerOndernemer: voor jongeren met ondernemersambitie!

Baarn – Ambitieuze jongeren van 15 tot 22 jaar die willen ontdekken of een eigen bedrijf iets voor ze is, kunnen ook deze zomer weer meedoen met ZomerOndernemer. Een mooie kans om ervaring op te doen met ondernemerschap.

En dat is volgens wethouder Erwin Jansma van belang: “Jong ervaring opdoen met ondernemen geeft een enorme voorsprong”, aldus Jansma. “Dit project is een fantastische manier om in de vakantie te ontdekken of het ondernemen je ligt en tegelijkertijd alvast wat fijne kneepjes van het vak te leren”. Het project ZomerOndernemer maakt onderdeel uit van de Economische Uitvoeringsagenda en is een jaarlijks terugkerende activiteit in de Regio Amersfoort. De gemeente Baarn ondersteunt dit initiatief al vele jaren van harte. Alle jongeren uit de regio Amersfoort kunnen meedoen ongeacht opleiding of achtergrond.

ZomerOndernemer helpt jongeren om, tijdens de zomervakantie, een vliegende start met een eigen bedrijf te maken. De deelnemers volgen trainingen en workshops. Zo leren ze ondernemersvaardigheden zoals denken in kansen, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en proactief zijn. Ook worden ze gecoacht door ervaren ondernemers en bezoeken ze bedrijven in de regio. Zo maken ze kennis met een netwerk van lokale ondernemers én leeftijdsgenoten met dezelfde interesse en ambities. Ondertussen gaan ze aan de slag met hun eigen bedrijf.

Deelname is gratis en deelnemers krijgen zelfs een klein startkapitaal. De enige voorwaarden zijn: een goed idee, enthousiasme en aanwezigheid (minimaal vier weken) in de zomer. Aanmelden kan via: www.zomerondernemer.nl. Heb je vragen, neem dan contact op via amersfoort@zomerondernemer.nl.