Hulpdiensten in provincie Utrecht alert op natuurbranden

Eemland – In de provincie Utrecht is de brandweer vanaf maandag 1 juli extra alert op natuurbranden. Door een combinatie van droogte, lage luchtvochtigheid en af en toe wind bestaat de kans op een snel uitbreidende natuurbrand.

Als er een brand uitbreekt zet de brandweer extra materieel en personeel ter plaatse in. Het patrouillevliegtuig Charly controleert preventief op mogelijke brandhaarden. Kampvuurtjes, barbecues en ander open vuur in natuurgebieden zijn momenteel verboden. Ook het weggooien van sigaretten of het parkeren van een auto met hete uitlaat in het gras is gevaarlijk. Op dit moment geldt in veel gevallen de ontheffing op stookverboden niet meer.

Ziet u een natuurbrand? Meld dit dan zo snel mogelijk via het alarmnummer 1-1-2.

Op www.natuurbrandrisico.nl kunt u zien wat u moet doen als een natuurbrand ontstaat, maar ook hoe u natuurbranden helpt voorkomen.