Gemeente roept senioren in Baarn op voor beweegprogramma

Baarn – Baarnaars in de leeftijd van 60 tot en met 80 jaar kunnen vanaf eind november ervaren hoe gezond en gezellig het is om samen in beweging te zijn. De stichting Sport en Bewegen Senioren Baarn (SBSB) biedt dan namelijk de programma’s GALM en Sociaal Vitaal aan, waarbij senioren op verantwoorde wijze bewegen, gezondheid en gezelligheid combineren.

De stichting en de gemeente roepen vooral sportief niet-actieve senioren, waaronder mensen met een chronische aandoening, op om mee te doen. Juist zij zullen zich door meer te bewegen beter gaan voelen. De programma’s worden voorafgegaan door een vrijblijvende fitheidtest.

De gemeente schrijft twee verschillende leeftijdsgroepen in het dorp aan. De zestig- tot zeventigjarigen worden gevraagd om mee te doen met GALM. En de zeventig- tot tachtigjarigen krijgen een uitnodiging voor Sociaal Vitaal.

In beide projecten staan gezond bewegen en gezelligheid voorop. Er zijn organisaties betrokken die allemaal hun eigen deskundigheid inbrengen. De projecten worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Baarn, SBSB, Stichting Welzijn Baarn, Welzin, Seniorenraad en de Rijksuniversiteit Groningen.