Proef ‘Zorgverzekering op maat’ voor inwoners met laag inkomen in Baarn

Baarn – Voor inwoners met een minimum inkomen start de gemeente Baarn de proef ‘Zorgverzekering op maat’. De gemeente wil zo helpen bij het vinden van een voordelige zorgverzekering die aansluit bij de persoonlijke zorgbehoefte. De speciale website www.poliswijzer.nl/baarn helpt bij het maken van een goede keuze.

De vergelijkingstool Poliswijzer is een hulpmiddel voor inwoners bij het vinden van een passende en voordelige zorgverzekering. Deze tool is een voorziening naast de huidige gemeentepolis. Het overstappen naar een andere zorgverzekering kan vanaf half november.

Persoonlijke begeleiding
De digitale vergelijkingstool kan door iedere inwoner van Baarn worden ingevuld. Inwoners met een minimum inkomen kunnen ook één op één begeleiding krijgen bij het doorlopen van poliswijzer.nl. Zij kunnen hiervoor een afspraak maken bij Zorgadministratie & Mee, onderdeel van Welzijn Baarn, via administratie@welzijnbaarn.nl.

Overstappen is vaak voordeliger
In de gemeente Emmen is de vergelijkingstool vorig jaar succesvol ingezet. Overstappen loont vaak, ook als inwoners een gemeentepolis hebben. Uit de evaluatie van gemeente Emmen blijkt dat de helft van de inwoners die meededen aan de proef Zorg op Maat, goedkoper uit waren bij een andere verzekeraar.