Actie ‘Het fietslicht aan in donkere maanden’ in Soest

Soest – Goede zichtbaarheid van fietsers is belangrijk, zeker in deze donkere maanden. Daarom heeft de gemeente Soest een aantal acties georganiseerd om fietsers eraan te herinneren hun fietslicht aan te zetten.

De Fietsersbond constateerde onlangs dat het slecht gesteld is met de verlichting van fietsen in Soest. Om hieraan extra aandacht te besteden heeft de Fietsersbond begin november twee acties uitgevoerd: één bij het Griftland College (’s ochtends) en één bij de sportvelden aan de Bosstraat (’s avonds). Tijdens de acties werden kleine reparaties uitgevoerd aan de voor- en achterlichten en werden gratis fietslampjes uitgedeeld. De gemeente Soest subsidieerde de acties van de Fietsersbond.

Fietsers helpen herinneren
Aanvullend op de acties van de Fietsersbond brengt de gemeente op een aantal fietspaden ook de zogeheten ‘Zet je licht aan-tags’ aan. Uit onderzoek van de ANWB blijkt namelijk dat een groot deel van de fietsers wel goede fietsverlichting heeft, maar vergeet deze aan te zetten. De ‘Zet je licht aan-tags’ herinneren de fietsers hieraan.

Wethouders zetten tags op Dalweg
Wie goed heeft opgelet, heeft misschien al enkele tags gezien van enthousiaste bewoners. Op woensdag 28 november volgt de gemeente het goede voorbeeld. Dan brengen wethouders Nermina Kundić en Aukje Treep tags aan op de Dalweg. Deze blijven ongeveer twee tot vier weken op de fietspaden zichtbaar.