Zorgpension opent nieuwe locatie bij Meander Medisch Centrum in Baarn

Baarn – Vanaf deze maand is Baarn een Zorgpension rijker. Op de 2de etage van het Meander Medisch Centrum aan de Molenweg 2 in Baarn zijn 16 plaatsen beschikbaar voor cliënten die tijdelijk herstelzorg nodig hebben.

Zorgpension werkt nauw samen met huisartsen, ziekenhuizen en andere betrokken zorgverleners in Baarn en omgeving.

Zorgpension biedt cliënten die recent een operatie hebben ondergaan en/of herstellende zijn van een ziekte tijdelijk een compleet verzorgd en gastvrij verblijf. Ook iedereen die tot rust wil komen wanneer het thuis even niet meer gaat, kan terecht in het Zorgpension. Het kan gaan om ouderen die het thuis even niet meer redden, maar medisch gezien niet in het ziekenhuis thuishoren. Buiten kantoortijden is het ziekenhuis in veel regio’s echter de enige zorginstelling die 24/7 in bedrijf is. Daarom belanden met name ouderen vaak onnodig in het ziekenhuis. De zorgpensions voorzien in die leemte.

De begeleiding is volledig gericht op herstel. En op het herwinnen van de zelfstandigheid ter voorbereiding op de terugkeer naar huis. De dagelijkse zorg in het Zorgpension vindt plaats in nauwe samenspraak met de cliënt, diens huisarts en de zorgmedewerkers. Door middel van een herstelprogramma bereiden cliënten zich voor op een terugkeer naar huis.

Aanmelden voor verblijf in het Zorgpension kan rechtstreeks bij de transferverpleegkundige van Zorgpension. Een andere mogelijkheid is dat de huisarts of transferverpleegkundige van het ziekenhuis een patiënt – in samenspraak – verwijst. Cliënten kunnen op particuliere basis of met een Persoonsgebonden Budget (PGB) gebruik maken van de mogelijkheden van Zorgpension. Wanneer er een indicatie is gesteld, wordt verblijf in het Zorgpension vergoed door de zorgverzekeraar. Op www.zorgpension.org staat alle informatie.