Alle kinderen voor praktisch Verkeersexamen geslaagd in Baarn

Baarn – Afgelopen dinsdag is het praktisch Verkeersexamen gereden. Na het nakijken van alle controleformulieren zijn de resultaten bekend. Alle kinderen zijn geslaagd voor het praktische Verkeersexamen.

Bij het eerder afgelegde theorie-examen hebben helaas drie kinderen het niet gehaald, zij hebben de mogelijkheid om het volgend jaar over te doen. Helaas zijn er dit jaar geen verkeersbonzen.

270 groep 7-leerlingen van de acht Baarnse basisscholen deden mee aan het Verkeersexamen. Voor het Landelijk Theorie-examen dat in april is afgelegd, zijn 269 geslaagd, sommigen na een herexamen.
Alle leerlingen zijn geslaagd voor het Praktisch Verkeersexamen dat afgelopen dinsdag is verreden, dat is een mooi resultaat.

Het was goed weer voor een spannende fietstocht door Baarn, waar onderweg door controleposten werd gelet op de verrichtingen van de kinderen. De hulp van ouders is hierbij onmisbaar en VVN afdeling Baarn is alle ouders dankbaar voor de onontbeerlijke assistentie.
Bij de fietscontrole, voorafgaand aan het praktijkexamen, bleek dat de fietsen over het algemeen goed waren onderhouden. Dit is een positieve trend, waarvan VVN-afdeling Baarn hoopt dat die ook de komende jaren doorzet.

Binnenkort ontvangen de deelnemende leerlingen op school het Verkeersdiploma van Veilig Verkeer Nederland, met daarop de behaalde resultaten. Hoewel de resultaten per school kunnen verschillen, is er door alle scholen gemiddeld gezien een mooi resultaat behaald.