Gemeente Amersfoort zet in op innovatie

Amersfoort – De gemeente Amersfoort wil een van de vijf meest vitale steden van Nederland worden. Een stad waar het goed wonen, werken en recreëren is.

Om die ambitie waar te maken gaat de gemeente Amersfoort de komende jaren extra aandacht besteden aan het verbeteren van het innovatieklimaat en het aantrekken van meer bedrijven.

Een vitale stad kenmerkt zich onder andere door een bovengemiddelde ontwikkeling van de werkgelegenheid, een benedengemiddelde werkloosheid en doordat er zich meer bedrijven vestigen dan vertrekken. Het stimuleren van innovatie en het aantrekken van meer bedrijven kunnen daar een bijdrage aan leveren.

EBU
Het stimuleren van innovatie doet de gemeente Amersfoort in het samenwerkingsverband van de Economic Board Utrecht. Hierin werken vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheden samen aan een groene economie, gezond leven en de toepassing en ontwikkeling van slimme diensten.

Meer acquisitie
Om werkgelegenheid te stimuleren gaat de gemeente intensiever inzetten op acquisitie van nieuwe bedrijven. Daarbij hoort ook het verder vergroten van de bekendheid van Amersfoort via extra inzet op marketing en het versterken van de zogenaamde ‘rode loper aanpak’. Dit moet er toe leiden dat er meer bedrijven komen en behouden blijven en dat nieuwe bedrijven snel en efficiënt worden ondersteund bij zaken als vergunningverlening, gronduitgifte, vestiging in bestaand vastgoed en op bestaande werklocaties. Onderdeel van die aanpak is ook het positioneren van de stad en Regio Amersfoort onder die bedrijven die passen binnen de regio.

Wethouder Bert van der Werff (economie): “Wij willen de randvoorwaarden voor economische vitaliteit verbeteren zodat het bedrijfsleven kansen kan benutten. Uiteindelijk zorgen zij dat werkgelegenheid en innovatie daadwerkelijk kunnen opbloeien.”