Amersfoortse musea nodigen buren uit voor speciale avond

Amersfoort – Afgelopen weekend hebben alle inwoners van postcodegebied 3812 een uitnodiging ontvangen van Museum Flehite. Bij inwoners van postcodegebied 3811 viel zaterdag een uitnodiging van het Mondriaanhuis op de mat. Museum Flehite en Mondriaanhuis nodigen hun buren uit voor Museumburen: een speciale avond op vrijdag 4 april.

De buren van Museum Flehite worden uitgenodigd voor een ontmoeting met de museummedewerkers en met elkaar. Daarnaast zijn er twee speciale kinderrondleidingen en een flitslezing door Onno Maurer, de directeur van het museum. Uiteraard kan ook de tentoonstelling De collectie verrijkt worden bezocht. Deze tentoonstelling toont een topselectie van aanwinsten van het museum sinds 2000, waaronder werken van Escher, Fiks, Withoos en Wolter.

Bij het Mondriaanhuis zijn de buren welkom voor een muzikaal omlijste ontvangst met een hapje en een drankje. Daarnaast zijn er twee korte rondleidingen. De ene rondleiding belicht het leven van Piet Mondriaan, de andere rondleiding geeft een toelichting op de tijdelijke expositie Tussen tijd en eeuwigheid, een overzichtstentoonstelling van de Nederlandse constructiviste Estella den Boer.

Kunsthal KAdE is geen deelnemer aan Museumburen in verband met de verhuizing naar het Eemhuis.
Museumburen is een initiatief van de Museumvereniging en BankGiro Loterij (www.burenvanhetmuseum.nl). De activiteit vindt plaats in aanloop naar het Museumweekend op 5 en 6 april.