Indira Hassen voorleeskampioen van Eemland

Eemland – Negen leerlingen uit de groepen 7 en 8 van verschillende basisscholen streden woensdagmiddag 12 maart in Theater de Lieve Vrouw tegen elkaar om voorleeskampioen van de regio Eemland te worden.

De gelukkige winnaar was Indira Hassen van de Vuurvogel. Zij vertegenwoordigt regio Eemland op 1 april in theater de Kom, waar zij voorleeskampioen van de provincie Utrecht kan worden!

De jury, bestaande uit Maaike Haneveld, Peet Koetsier en Anita Sindelka, had het moeilijk. Het niveau lag erg hoog dit jaar en de voorgelezen stukken waren erg verschillend: een spannend stuk uit de klassieker Briefgeheim, een verdrietig hoofdstuk uit Achtste-groepers-huilen niet, een zeer geestig fragment uit De wraak van Knor.

Toch was de beslissing van de jury unaniem: Indira Hassen was de allerbeste. Zij las voor uit het boek Matilda van Roald Dahl en deed dat heel natuurlijk, foutloos en met veel plezier.

De tweede plaats was voor Sanne Gierman van de Gabrie Mehenschool, en de derde plaats voor Mariem Aazani van de Kubus. Het voorleesevenement werd dit jaar voor het eerst gehouden in Theater de Lieve Vrouw.

In de pauze was er limonade voor alle kinderen en kon iedereen meespelen in de Kinderboekenquiz. De prijs was natuurlijk een boek, en werd gewonnen door een broertje van Indira!