CDA Amersfoort wil aandacht voor kinderen in het verkeer

Amersfoort – Amersfoort is een aantrekkelijke stad voor jonge gezinnen. Mooi, maar dat betekent ook dat in Amersfoort relatief veel kinderen zich door het verkeer heen bewegen.

CDA-Amersfoort heeft verkeersveiligheid rondom scholen in de afgelopen jaren steeds geagendeerd. Maar ook steken diverse CDA’ers zelf de handen uit de mouwen, zoals kandidaat-raadsleden Negin van den Berg en Bas Aghina, die in Nieuwland verkeersbrigadier zijn.

Op maandag 17 maart jl. hebben Negin van den Berg en Bas Aghina, tezamen met Tweede Kamerlid Sander de Rouwe en lijsttrekker Micheline Paffen met kinderen de snelheid van auto’s gemeten nabij de scholen in Nieuwland.

“Met deze ludieke actie vragen we aandacht voor een serieus onderwerp,” aldus Negin van den Berg, “verkeersveiligheid, en met name voor kinderen, moet ook in de komende jaren hoog op de agenda blijven staan.” Bas Aghina: “Veilig Verkeer Nederland heeft het Buurtlabel Veilig Verkeer geïntroduceerd. Als CDA willen we bekijken of we dit label ook in Amersfoort kunnen invoeren. Verkeersveiligheid moet de komende jaren onze aandacht behouden!”