Ouder-Kind-Inloop-ochtenden in de Bibliotheek Baarn

Baarn – De Bibliotheek Baarn organiseert maandelijks, in samenwerking met het Centrum Jeugd en Gezin, zogenaamde Ouder-Kind-Inloop-ochtenden.

Tijdens deze thematische bijeenkomsten kunnen ouders van jonge kinderen elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

Onder het genot van een gratis kopje koffie of thee worden de ouders in de gelegenheid gesteld om elkaar te ontmoeten en helpt de Bibliotheek de ouders bijvoorbeeld met de eerste stappen op het gebied van voorlezen. De eerste bijeenkomst op woensdag 16 april van 10.00 uur tot 11.30 uur zal dan ook in teken staan van BoekStart.

Het begint met lezen. Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met uw baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. U kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Het landelijke project BoekStart voor baby’s stimuleert dit. Als u nu uw baby (gratis) lid van de Bibliotheek maakt krijgt u het leuke BoekStartkoffertje cadeau. Met daarin een babyboekje en een boekje met kinderliedjes en een cd.

De data van Ouder-Kind- Inloop-ochtenden zijn; de woensdagen 16 april, 14 mei, 18 juni, 16 juli, 17 september, 15 oktober, 12 november, 17 december altijd van 10.00 uur tot 11.30 uur in de Bibliotheek Baarn.