Kinderworkshop ‘De kunst van het weglaten’ in Mondriaanhuis

Amersfoort – Op woensdag 2 april organiseert het Mondriaanhuis van 14.00 tot 16.00 uur kinderworkshop De kunst van het weglaten.

Heel veel kunstenaars zoals Piet Mondriaan, maken abstracte kunst. Bij abstracte kunst kun je niet zien wat het voorstelt. Het gaat meer over wat de kunstenaar voelt of denkt. Hoe doen kunstenaars dat en waarom doen ze dat? Dat ontdekken kinderen tijdens De kunst van het weglaten.

Onder het motto ‘abstraheren kun je leren’ gaan kinderen aan de hand van schilderijen van Mondriaan en afbeeldingen van landschappen stapje voor stapje zelf een abstract schilderij maken.

Praktische informatie
De kinderworkshop vindt plaats op woensdag 2 april van 14.00 tot 16.00 uur in het Mondriaanhuis aan de Kortegracht 11 te Amersfoort. De kosten bedragen € 7,50 per kind. Dit is inclusief materiaal, limonade en koek. Reserveren is gewenst en kan via info@mondriaanhuis.nl of 033 4600170.

Museumkids
Het Mondriaanhuis organiseert de workshop in het kader van Museumkids, de eerste museumdag speciaal voor kinderen. Museumkids is een initiatief van de Museumvereniging. Het is een nieuw evenement in aanloop naar het 33e Museumweekend op 5 & 6 april. www.museumkids.nl