Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort dagelijks geopend

Amersfoort – De Onze Lieve Vrouwetoren is van april tot en met oktober dagelijks geopend. Kom en bewonder de Pelgrimsdeur, de wisselende exposities of het kadastraal middelpunt van Nederland.

Ook is de toren dagelijks te beklimmen onder begeleiding van gidsen van Gilde Amersfoort en VVV Amersfoort.

Naast de torenbeklimmingen vertrekken er vanaf de Onze Lieve Vrouwetoren dagelijks diverse toeristische activiteiten, zoals stadswandelingen van Gilde Amersfoort, verschillende themawandelingen van Amersfoortse Gidsen, stadstours per Citytuk en speciale rondvaarten van De Waterlijn. Ook stopt het toeristentreintje aan het Lieve Vrouwekerkhof.

De Waterlijn zet vanaf 1 mei 2014 elke zaterdagochtend speciale sponsorrondvaarten in. Via www.onzelievevrouwetoren.nl kunt u deze speciale sponsorrondvaarten met vertrek vanaf de Onze Lieve Vrouwetoren boeken. De opbrengst hiervan gaat naar de nieuwe, extra aanlegplaats voor rondvaartboten van De Waterlijn aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren.

Ter opening van het nieuwe toeristische torenseizoen mogen wij u de eerste themawandeling “Amersfoort in de jeugd van Mondriaan” gratis aanbieden. Dit is de eerste van een reeks themawandelingen met start vanaf de Onze Lieve Vrouwetoren. Amersfoortse Gidsen organiseert deze wandeling in samenwerking met het Mondriaan Museum. Deze themawandeling vindt plaats in het Museumweekend aanstaande zondag 6 april 2014 om 14.00 uur. Het aantal deelnemers voor deze gratis themawandeling is beperkt. Reserveer tijdig een kaartje bij VVV Amersfoort.