Beer van DierenPark Amersfoort geland op airport Weeze

Amersfoort – Nog geen uur geleden is het icoon van het Amersfoortse DierenPark geland op airport Weeze. De bemanning van de RYANAIR-vlucht stond raar te kijken toen zij een gele beer genaamd Jellow aan boord ontvingen. De beer blijkt onderweg te zijn naar DierenPark Amersfoort.

Het was vanavond een uniek moment voor airport Weeze, nabij Düsseldorf. ‘‘De enorme beer zag er duidelijk uitgerust en fit uit, hij genoot zichtbaar van zijn terugreis richting Holland’’, vertelt een stewardess. Al snel bleek de beer vanuit Weeze verder te moeten reizen naar Amersfoort. Na de landing werd de beer ontvangen door medewerkers van DierenPark Amersfoort en airport Weeze.

Zo’n twee jaar lang verbleef de gele beer op Madagaskar met zijn geliefde ringstaartmaki’s. Het DierenPark liet Jellow op vakantie gaan en de beer besloot langer te blijven. Het vertrek van Jellow leidde tot zoveel ophef en reacties van de parkbezoekers en hun kinderen dat er is besloten om de beer te vragen terug te komen. In het bijzonder viel ook de reactie op van Wilfred Genee, de bekende sportjournalist en gespreksleider van Voetbal International. Hij zette zich als vader in voor de terugkomst van Jellow, omdat zijn dochter de beer zo miste. Aanstaande vrijdag komt Jellow om 10.00 uur aan in het DierenPark. Wilfred Genee en zijn dochter zullen dan samen met alle andere fans de beer verwelkomen in DierenPark Amersfoort.