Maand van het Spannende Boek

Amersfoort – Van 30 mei t/m 30 juni 2014 viert de Bibliotheek voor de 26ste keer de Maand van het Spannende Boek. Met deze themamaand brengt de Bibliotheek kwalitatief hoogstaande misdaadliteratuur onder de aandacht van een breed lezerspubliek.

In alle vestigingen van de Bibliotheek Eemland vindt u uitgebreide displays. Bovendien is het in deze maand aantrekkelijk om lid te worden van de Bibliotheek. Nieuwe leden (18 jaar en ouder) krijgen namelijk een gratis boekenbon van €5,00. Let wel op: op = op!

Thema
Sinds de aanslagen in New York is terreur een regelmatig terugkerend onderdeel geworden in de media. Toch is de kans dat we door een bliksemflits worden getroffen groter dan dat we slachtoffer worden van een terreuraanval. Waar komt die buitengewone belangstelling voor terreur toch vandaan? Terrorisme en terroristen fascineren ons en spreken tot onze verbeelding. Vandaar dat het thema dit jaar Terreur in thrillers is.

Lezing CSI
Op vrijdag 13 juni om 15:30 uur wordt er in Het Eemhuis een lezing gegeven met het thema ‘CSI versus de werkelijkheid’. Aan de hand van een aflevering van CSI wordt uitgelegd wat de verschillen zijn tussen CSI op televisie en de werkelijkheid van forensisch onderzoek. Voor meer informatie: zie www.bibliotheekeemland.nl.

Moordspel

Doe de hele maand juni mee met het spannende online moordspel op onze website! Iedere week publiceren we twee delen en een aantal aanwijzingen. Raad wie de moordenaar is en maak kans op mooie prijzen! Zie www.bibliotheekeemland.nl.