Theater en muziekprogramma Amersfoortse Havendagen gereed

Amersfoort – Op 28 en 29 juni bruisen de Eemhaven en het Eemplein van de activiteiten. Tijdens de Amersfoortse Havendagen worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud, van Tjalktrekken tot Flyboarden, van modelbootjes tot “Bouw je eigen bootje”, de Drakenbootrace, kinderactiviteiten, shantykoren en heel veel sport en spel op en rond het water. Maar er is ook een bijzonder theater- en muziekprogramma:

Theatergroep El Capstok komt met Runewold. Deze Runewold heeft alle wereldzeeën bevaren met zijn schip, de Vliegende Hollander. Hij heeft de wonderlijkste verhalen van zijn reizen opgetekend om te delen met het publiek. De voorstelling duurt plm. 30 minuten en is op zondagmiddag 29 juni op diverse plaatsen in het festivalgebied aan de Eemhaven te zien.
Op zaterdag spelen acrobatiektheater ‘Doublee’ en de groep ‘Clowns!’ voorstellingen en korte acts in het gehele gebied. En Abe de Verteller is op beide dagen te vinden, in het ruim en op het dek van schepen met spannende scheepsverhalen.

MatchMakingMuse en Vioolles Amersfoort zorgen samen twee dagen lang voor de invulling van de Theater & Muziektent op het Eemplein. Verschillende workshops, voorstellingen en proefsessies vormen een doorlopend aanbod van kijken en doen en luisteren.
MatchMakingMuse programmeert interessante workshops voor de jeugd zoals: You and I Explore (voor 6-12 jaar), Ritme Raadsels (4-9 jaar), Body Percussie (6-12 jaar en 12-16 jaar) en een workshop How to Become a Singer/Songwriter (vanaf 12 jaar). Daarnaast is er een workshop “Message in a Bottle” waarbij iedereen de mogelijkheid krijgt om zijn of haar droom in een fles te stoppen. Deze komen op het plein als kunstwerk te hangen.
Muse programmeert ook 2 kindervoorstellingen. “De Gelukkige Prins” (leeftijd 4-9 jaar) en de kindervoorstelling “You and I in een Sprookje”, een voorstelling over een prinses die niet kan praten. (leeftijd 3-7 jaar).

Vioolles Amersfoort verzorgt proeflessen viool spelen en de allerjongsten (3-6 jaar) kunnen ook een proefles ‘Viool in Beweging’ krijgen. Dit is een lesvorm, waarbij er niet alleen viool wordt gespeeld, maar ook wordt gezongen en bewogen. Tevens speelt het jeugd strijkers ensemble “De Vioolbende” (5-9 jaar).
Kortom: voor elke leeftijd is er wat leuks te doen! Al deze voorstellingen en workshops vinden plaats in de Theater & Muziektent op het Eemplein.

Ook de volwassen muziekliefhebbers komen aan hun trekken, via een aantal speelplekken waar diverse DJ´s allerlei verschillende stijlen laten horen. Amersfoort is rijk aan goede DJ´s. Onder andere DJ Eden Fruits, DJ Bonnefooi & DJ Filf doen mee aan de Havendagen.
Op zondagmiddag, tijdens het Tjalktrekken, zullen meerdere Amersfoortse muzikanten en DJ’s optreden, van jong tot oud(er). Muziekstijl van jazz tot pop, van rock tot hiphop/house…
Uiteraard kunnen Havendagen niet zonder shantykoren. De koren “Westenwind”, “Krakend Tuig” en “Ahoy” zullen zich van hun beste kant laten zien en muziekgroep “Alle hens aan dek” en het smartlappenkoor “Rozen en Gladiolen” zingen meezingers voor jong en oud.

Alle workshops en voorstellingen zijn gratis toegankelijk, op de website zal binnenkort een exacte tijdsplanning van workshops en voorstellingen worden opgenomen.

Wil je meer informatie over de Amersfoortse Havendagen of wil je deelnemen aan een van de activiteiten: kijk voor het programma op onze website www.tijdvooramersfoort.nl/havendagen of meld je aan via info@amersfoortsehavendagen.nl. Natuurlijk zijn we ook te volgen op Facebook en Twitter.