Brief waterschap per abuis naar wijkbewoners

Baarn/Bunschoten – Wijkbewoners die op eigen grond wonen in met name de plaatsen Amersfoort, Nijkerk, Bunschoten, Spakenburg, Eemnes en Baarn, hebben van Waterschap Vallei en Veluwe een brief gehad, waardoor zij nu kunnen denken dat zij vanaf 2017 zelf verantwoordelijk worden voor het onderhoud van de sloot of vijver bij hun huis.

Dit is echter helemaal niet aan de orde. De verzending blijkt een fout te zijn. Deze verkeerde boodschap wordt middels een vervolgbrief hersteld, meldt heemraad Dick Veldhuizen van het waterschap. “Dit onderwerp speelt sowieso alleen buiten de bebouwde kom, in het landelijk gebied waar we al het water opnieuw hebben ingedeeld in categorieën.

Die bepalen wie het onderhoud doet: wij of de aanliggende eigenaar. Het is begrijpelijk dat inwoners binnen de bebouwde kom die zo’n brief krijgen, zich afvragen of dit wel voor hen bedoeld is. Het antwoord is dus nee. De gemeente blijft gewoon het beheer doen. Maar het is wel vervelend als je zoiets leest.”

Herstelbrief
Er komt een brief achteraan om de fout te herstellen. “Het waterschap heeft al een aantal vragen bij de servicedesk binnengekregen, deze eigenaren kunnen we meteen geruststellen. Het gaat om honderden adressen. We willen iedereen die het betreft, op korte termijn per brief te bereiken”, meldt woordvoerder Carlo Spijk.