Nieuw uniform voor politie eenheid Midden-Nederland

Eemland – Alle politieagenten van de eenheid Midden-Nederland, die op straat werken, krijgen vanaf vandaag, maandag 10 november 2014, een nieuw operationeel uniform. Dit uniform is praktisch, opvallend en beter geschikt voor het politiewerk dan het huidige tenue.

Het nieuwe uniform is voorlopig alleen bedoeld voor politiemensen die echt op straat werken. Daarom zult u bijvoorbeeld de politiemedewerker achter de balie nog in het huidige uniform zien. Of de woordvoerder op televisie. Ook blijft het huidige uniform voor alle politiemensen het representatieve tenue bij officiële gelegenheden.

Dezelfde bevoegdheden
Op 10 november worden in Utrecht de eerste exemplaren van het nieuwe operationele uniform uitgereikt. Eind december 2014 is het in heel Nederland op straat te zien. Het kan in de tussentijd gebeuren dat u op straat agenten tegenkomt die er verschillend uitzien. Maar of ze nu het operationele uniform of het representatieve tenue dragen, ze hebben dezelfde bevoegdheden en zijn even waakzaam en dienstbaar. Op politie.nl (http://www.politie.nl/onderwerpen/uniform-en-uitrusting.html) kunt u zien wanneer het nieuwe blauw in uw buurt op straat verschijnt.