SEC Soest blijft groeien

Soest – De groei in het ledenbestand van de voetbalvereniging SEC heeft zich ook in het afgelopen seizoen doorgezet. Dit constateerde voorzitter Bren Bijlard tijdens de druk bezochte Algemene Ledenvergadering op 20 november in het Jan Veldhuizen Paviljoen aan de Bosstraat-West.

De club heeft inmiddels bijna 350 leden en is van plan de komende jaren door te groeien naar 500 leden. Maar daar stopt het dan ook wel. Groter dan dat wil de vereniging niet zijn. “We koesteren het karakter, de sfeer en gezelligheid van de club.”, aldus de voorzitter.

Bijlard liet nog eens de hoogtepunten van het afgelopen jaar de revue passeren: het 75-jarig jubileum, het kampioenschap van het eerste elftal en de promotie, maar ook het verbouwde paviljoen en terras, het zelf aangelegde kunstgrasveldje voor de jeugd en de kwaliteitsimpulsen in de staf, de groei van de jeugd en de materialen en uitrusting.

Penningmeester Kees Hilhorst presenteerde de financiële gang van zaken. De vereniging staat er goed voor. Ondanks de vele investeringen is er voor het tweede achtereenvolgende jaar een positief resultaat geboekt. Hij bedankte in dit verband de onvermoeibare inzet van de vrijwilligers en trouwe sponsors.

Het bestuur durfde nog geen voorstel uit te brengen ten aanzien van de contributie voor het volgende seizoen. “Daarvoor is nog te onduidelijk wat de nieuwe huursystematiek van de gemeente voor SEC gaat betekenen.”, aldus de penningmeester. De huursystematiek op basis van vervangingswaarde zou voor SEC wel heel erg oneerlijk uitpakken. Onder andere omdat de het complex weliswaar omvangrijk is, maar erg oud en bovendien vrijwel geheel door de club zelf betaald. Dit punt is overigens bekend bij de Kerngroep, Sportfederatie en de Gemeente.

De club is hierover in gesprek met de wethouder. Overigens sprak het bestuur haar grote waardering uit voor het werk en de bereikte resultaten van de Kerngroep in samenwerking met de Sportfederatie en de Gemeente.

Tijdens de vergadering werden twee nieuwe bestuursleden gekozen door de leden. Sebastiaan van de Grift wordt de nieuwe jeugdvoorzitter en vulde daarmee de eerder ontstane vacature op. Anthony Klarenbeek is de nieuwe vertegenwoordiger van de zaalafdeling. Daarmee is het bestuur weer op volle sterkte.