Medailles en records voor ZV Hoogland

Amersfoort – Het was een druk zwemweekend voor de ploeg van Zwemvereniging Hoogland. Op zaterdag zwommen 25 Highlanders naar 50 nieuwe persoonlijke records in Driebergen, terwijl een dag later in Zeist 5 Highlanders streden voor medailles.

Uiteindelijk waren het Eva Grasmeijer (goud op de 200 vlinder) en Nina Snippe (brons op de 200 rug) die met eremetaal huiswaarts keerden.

In Driebergen verdedigden de Hooglanders hun hoge klassementsnoteringen met succes. Het waren de heren die dit keer de grootste bijdrage leverden: Tim Tielkemeijer won op liefst drie afstanden, terwijl Stephan Putman korte metten maakte van de concurrentie op de 100 vlinder en 100 rug. Putman legde bovendien de basis voor de overwinning van de 4×50 vrij heren-estafette, door in 25,23 ploeggenoten Yuri van Omme, Dan Doan en Leon Grasmeijer te lanceren. Ook de dames estafette met Naomi Stam, Anne Duijst, Robin Mol en Nicole van Zuilen trok aan het langste eind, door in een spannend duel de ploegen van Maarssen en Driebergen op de streep af te troeven.

Van de 50 persoonlijke records die de Highlanders op het scorebord brachten, kwamen er liefst vijf op naam van Vincent Putman. Ook Ylse Waaijenberg en Sjoerd Luijckx deden met vier nieuwe besttijden een flinke duit in het zakje, op de voet gevolgd door Elenya Akyurek, Iris van Zuilen, Bram Smits, Anniek Reuijl en Wesley Determann met allen drie nieuwe persoonlijke records.

Een dag later in Zeist werd om de medailles gestreden bij de Regio Middellange Afstanden-wedstrijd, waar twee Highlanders het erepodium mochten beklimmen: Eva Grasmeijer tikte verrassend als eerste aan op de loodzware 200 meter vlinderslag in een fraai nieuw persoonlijk record, terwijl de als laatste geplaatste Nina Snippe op de 200 meter rugslag haar besttijd dusdanig bijstelde dat voor haar bij de finish een bronzen medaille klaar lag.