Burgemeester bezoekt 60-jarig bruidspaar Smits-de Jong

Amersfoort – Op maandag 19 januari zijn de heer en mevrouw Smits-de Jong 60 jaar getrouwd. Burgemeester Lucas Bolsius brengt het bruidspaar op die dag een felicitatiebezoek.

De heer Smits komt oorspronkelijk uit Brabant en hij verhuisde voor de oorlog naar Rotterdam. Mevrouw Smits-de Jong is geboren en getogen in Rotterdam. Zij hebben elkaar ontmoet tijdens een avondje van de padvinderij. Op 19 januari 1955 gaven zij elkaar het jawoord. Vanwege de woningsnood hebben zij in Rotterdam eerst een periode ingewoond.

In die periode was de heer Smits een actief lid van de landelijke Katholieke Volkspartij en hij was medeoprichter van de vakbond voor ambtenaren. Na enige tijd konden de heer en mevrouw Smits-de Jong een eigen woning betrekken.

De heer Smits werkte bij de belastingdienst in Rotterdam. Mevrouw Smits-de Jong was werkzaam in de mode en na de geboorte van hun eerste kind ging zij parttime werken – iets wat toentertijd niet gebruikelijk was. Een paar jaar later werd het echtpaar verblijd met de geboorte van hun tweede kind.

In 1973 werd de heer Smits overgeplaatst naar Harderwijk en het gezin verhuisde daar naartoe. Daar maakten zij zich sterk voor de kerk en allerlei andere organisaties. De heer Smits ging met vervroegd pensioen en mevrouw Smits-de Jong heeft nog jarenlang in een wolwinkel gewerkt. Daarna heeft het echtpaar nog jaren geholpen in de meubelzaak van hun kinderen. Sinds december 2014 wonen de heer en mevrouw Smits-de Jong in een aanleunwoning in Hooglanderveen waar zij gretig gebruik maken van de activiteiten die aangeboden worden. De heer Smits verheugd zich op zijn lidmaatschap van het koor, want zingen was en is zijn grootste hobby. Ondanks hun hoge leeftijd, maken zij veel plannen voor hun toekomst in Hooglanderveen.