Steeds meer meisjes steken energie in voetbal bij SEC Soest

Soest – Dat meisjes-/vrouwenvoetbal de snelst groeiende sport van Nederland is ervaart ook voetbalvereniging SEC aan den lijve. Het aandeel meisjes binnen haar jeugdafdeling wordt steeds groter en bedraagt op dit moment ca. 30%.

Hoofd Jeugdtrainer Hans Renes en Antek Wojtkowski, trainer en coördinator van de E-pupillen, zien met enthousiasme dat steeds meer meisjes de velden van SEC weten te vinden en daar niet onder doen voor de jongens. De jeugdtrainers kiezen er bewust voor om jongens en meisjes samen te laten trainen.

“Ik ben een groot voorstander van het samen voetballen met jongens, omdat dit goed is voor de weerstand.”, aldus Wojtkowski. Hij geeft aan dat de jongens over het algemeen fysiek wat sterker zijn dan de meisjes, maar dat meisjes met hun serieuzere en fanatiekere speelstijl hun mannetje goed weten te staan op het veld.

Op dit moment speelt de jeugd bij SEC in gemengde teams. Maar er wordt ook naar de toekomst gekeken. Wanneer de meiden blijven voetballen dan komt er een moment dat het verschil met jongens fysiek te groot wordt of dat ze misschien met meiden onder elkaar willen voetballen. Er zijn dan voldoende meiden bij SEC om volledige meisjesteams samen te stellen. De vereniging houdt daarom goed in de gaten wat de behoefte van haar vrouwelijke pupillen is. Hans Renes: “Ook voor de meisjes staat bij SEC het plezier in voetbal voorop. Dat blijft het uitgangspunt.”

Ieder meisje dat wil kennismaken met voetballen met plezier mag een maand gratis en zonder verdere verplichtingen mee komen trainen. Van tevoren opgeven is niet nodig. Iedereen is welkom. Uiteraard ook de ouders die de training van hun dochter willen volgen!

De trainingstrijden voor de jeugd zijn als volgt:
Kabouters en F-pupillen (tot 8 jaar) woensdag van 15:30 – 16:30 uur
E-pupillen (tot 10 jaar) maandag en woensdag van 18:45 – 19:45 uur
D-pupillen en C-junioren (tot 14 jaar) maandag van 18:45 – 19:45 uur en donderdag van 18.30 – 19.30u.