Wedstrijd voor mensen met beperking op Stal Groenendaal

Bunschoten – Op zaterdag 24 janauri wordt een wedstrijd gereden op Stal Groenendaal met aangepaste proeven voor mensen met een beperking.

Deze proeven zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen en volwassenen met een beperking of voor degene die extra hulp/ begeleiding nodig hebben. Stal Groenendaal vindt het erg belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de wedstrijden en is erg enthousiast over deze nieuwe proeven van de FNRS. De branchevereniging FNRS, Federatie Nederlandse Ruitersport centra, heeft deze proeven ontwikkeld voor mensen met een beperking.

Paardrijlessen
Sinds 2014 rijden op Stal Groenendaal zo’n 50 kinderen met een zorgvraag in de manegelessen. “Doordat we met kleine groepjes werken, kan ik persoonlijke aandacht aan de kinderen geven en zorgen dat ze in het juiste niveau paardrijden.” zegt Sonja Smeeing. “Maar daardoor is het ook super dat ook zij hun kennis en kunde over het paardrijden kunnen toetsen met de wedstrijdjes die gereden worden. Op 24 januari hebben we weer een dressuurwedstrijd, waarbij er een aangepaste versie is voor de kinderen die in mijn lessen meerijden. Ze vinden het spannend, maar het is ook vooral erg leuk om mee te doen!”

Stichting Happy Riders Eemland
Circa acht ruiters met een beperking doen mee aan de proeven. Er zijn speciale dressuurborden ontworpen en de ruiters rijden met kleurenteugels. Beiden gesponsord door de stichting Happy Riders Eemland.
Stichting Happy Riders Eemland ondersteunt Stal Groenendaal om de lessen en de wedstrijden mogelijk te maken voor kinderen en volwassenen met een beperking en/of extra zorgvraag. www.happyriderseemland.nl