Brocante Kasteel Fair bij Kasteel Groeneveld Baarn

Eemland – Een leuke trend die we spotten in de wereld van brocantemarkten is dat er naast de welbekende steeds meer speciale brocante kasteelfairs worden gehouden.

Zo kunnen we het hele jaar door genieten van de leukste brocantemarkten. Ook de brocante kasteelfair in Baarn volgt na een zomereditie en wintereditie in Medemblik. Voor 2015 staan er maar liefst 4 bijzondere brocante kasteelfairs gepland. Lente-, zomer-, herfst- en wintereditie. Lente- en herfsteditie vinden plaats in Kasteel Groeneveld te Baarn. Zomer- en wintereditie bereiken de 4e editie in kasteel Radboud te Medemblik.

Duizenden bezoekers trekken jaarlijks erop uit naar deze kasteelfairs vol met brocante. Ze komen uit heel Europa om prachtige pronkstukken te bewonderen en te proeven van de gezellige brocantesfeer. Iedereen verheugd zich van te voren er al op wat je ook kunt terug lezen in de media. Standhouders zoeken naar speciale brocante welke ze alleen tijdens deze kasteelfairs laten zien. Bezoekers komen soms hierdoor een heel weekend omdat het aanbod elke dag weer varieert.

De brocante kasteelfair Baarn zal plaatsvinden in het weekend van 21 en 22 maart 2015 (lente editie) en wordt zoals ieder jaar gehouden in kasteel Groeneveld te Baarn. Kasteel Groeneveld is een 18e-eeuwse buitenplaats en één van de mooiste voorbeelden van een buitenhuis uit die tijd. Sinds de 17e eeuw kwamen regenten en kooplieden naar buitenplaatsen om op enige afstand van de stad te genieten van het goede leven: rust, ruimte, frisse lucht, natuur, cultuur, lekker eten, ontmoetingen en goede gesprekken.

Brocanteurs zullen mooie brocante shabby chic vintage en antique tentoonstellen. Ook kun je je tijdens dit weekend te goed doen aan een brunch of lunch die helemaal toepasselijk in de brocante stijl wordt geserveerd. Voor de liefhebbers van wijn wordt er een heerlijke wijnproeverij gehouden.

Onderscheid van deze 4 seizoenen brocante kasteelfairs zit voornamelijk in de locatie, deelnemers, bezoekers en manier van organisatie. De brocante kasteelfairs zijn inmiddels een begrip geworden en zullen nu elk jaar op zelfde tijdperioden aanvangen. Als de lente begint.., als de zomer begint.., als de herfst begint en natuurlijk als de winter……. Hierdoor heeft elke kasteelfair weer haar eigen identiteit en sfeer en blijft er variatie.

Standhouders kunnen zich aanmelden door haar gegevens en foto’s te mailen van de brocante welke ze hebben. Hierna zal de organisatie een selectie maken uit alle aanmeldingen. Doorgaans zijn er meer aanmeldingen en hierdoor blijft de definitieve samenstelling gevarieerd. Elk seizoen weer.
Op beide dagen gaan de kasteeldeuren vanaf 11.00 uur open en bij binnenkomst kunnen de bezoekers die het leuk vinden een speciale Brocanteroute volgen langs de brocanteurs die geselecteerd zijn op hoogwaardige kwaliteit en unieke stukken. De entree bedraagt € 5,00 p/p.

Kijk voor meer info over de organisator en locatie op www.stal135.nl en www.kasteelgroeneveld.nl