Cadets Untouchables verslaan Dominators, senioren komen nipt tekort

Amersfoort – Op een zonnig en fris Sportpark Bokkeduinen heeft het cadet football team van de Amersfoort Untouchables een zeer verdiende 40-14 overwinning geboekt op de Utrecht Dominators.

Even later bleken de senioren niet in staat de eerste overwinning van het seizoen te boeken. De Keistedelingen gingen met 14-6 eveneens tegen de Dominators onderuit. Bij de cadets bleek het klassenverschil tussen beide teams vanaf de start duidelijk.

De jonge Amersfoorters schoten uit de startblokken en namen al snel na een aantal knappe scores zeer verdiend een flinke voorsprong. Die werd nimmer uit handen gegeven. Geïnspireerd door de prachtige overwinning kwam de senioren echter wat minder fel uit de startblokken. Hoewel de ruststand 6-0 in het voordeel van de Domstedelingen was, konden de Amersfoorters de minieme achterstand niet meer goedmaken.

Voor de tweede keer dit seizoen mochten zowel de cadets als de senioren op dezelfde dag een thuiswedstrijd afwerken. Om 11:00 uur was het eerst de beurt aan de jongste Untouchables. Met nog nul overwinningen op zak mochten de cadets aantreden tegen de leeftijdsgenoten van de Utrecht Dominators. De Amersfoorters gingen furieus van start. Op de allereerste offensieve play werd meteen gescoord. Zo liep iedere offensieve spelbeurt van Amersfoortse zijde uit op een score. In de tweede helft gingen de jonge cadets gestaag verder met het uitbouwen van hun voorsprong. Utrecht heeft nimmer de illusie gehad dat zij met een overwinning Sportpark Bokkeduinen zouden verlaten. Zo boekten het cadets tackle team van de Amersfoort Untouchables in hun eerste seizoen zeer verdiend hun eerste overwinning in de historie. Een prachtig en hoopvol resultaat voor de toekomst. Om 14:00 uur was het de beurt aan de senioren om eveneens tegen de Utrecht Dominators op zoek te gaan naar de eerste overwinning van het seizoen.

Waar de cadets furieus van start gingen, gingen de senioren wat minder voortvarend van start. Het Amersfoortse offensief had moeite de bal van meet af aan onder controle te krijgen. Hierdoor verliep het spel traag en konden de Dominators relatief makkelijk verdedigen. Na een defensief sterke start van de Keistedelingen wisten de Dominators, zij het zeer discutabel, toch de score te openen. Er leek met een ruststand van 6-0 niet veel aan de hand voor de Untouchables. De wedstrijd was redelijk in balans en met beter offensief spel was een score voor de Amersfoorters verdiend geweest.

De tweede helft ging stukken beter. De fouten uit de eerste helft werden vermeden en prompt lieten de Keistedelingen ook aan offensieve zijde zien dat zij goed konden spelen. Uiteindelijk wisten de Amersfoorters pas halverwege het laatste kwart verdiend te scoren. Dit gebeurde net nadat de Utrechters, wederom zeer discutabel, wisten te scoren. Helaas bleek er te weinig tijd om een gelijkmakende score te maken. Zo staan de senioren nog steeds met lege handen en wacht er nog een zwaar seizoen. De volgende wedstrijd van de senioren is op 19 april tegen de Spijkenisse Scouts. Deze zal gewonnen moeten worden wil er nog wat van het seizoen gemaakt worden.