VV SEC met stand op Koningsdag

Soest – Voetbalvereniging SEC groeit nog steeds gestaag, maar het streefaantal van 500 leden is nog niet bereikt. Daarom is de actieve club aan de Bosstraat West al weer flink aan de weg aan het timmeren voor het volgende seizoen. Voor het seizoen 2015-2016 start de club in alle leeftijdscategorieën met nieuwe teams.

De grootste groei van SEC zit in de leeftijdscategorie van 5 tot 10 jaar, waarbij ook opvallend veel meisjes. De trainingsaanpak van de jeugdtrainers spreekt duidelijk aan, want tegenover de grote instroom van voetballertjes staat nauwelijks verloop.

Hoofd jeugdtrainer Hans Renes werkt met in zijn achterhoofd het advies dat hij ooit kreeg van Foppe de Haan: laat kinderen spelenderwijs het voetbalspel ontdekken, dan leren ze van wat er mis gaat en dat is de beste manier van leren.

Spelenderwijs leren, dat zorgt ervoor dat de kinderen vooral plezier hebben in het spel en dat is al vanaf het allereerste begin het devies van VV SEC. Plezier in voetbal boven prestatie. Dat wil niet zeggen dat de SEC pupillen niet worden uitgedaagd om beter te gaan spelen. Integendeel, daar wordt, met behulp van de meest professionele technieken, juist hard aan gewerkt. De resultaten komen dan vanzelf. De eerste kampioenmedailles en bekers zijn alweer besteld.

Maar ook bij de oudere jeugd en zelfs bij de senioren blijven aanmeldingen binnen stromen. Begin volgend jaar start VV SEC ook weer met een damesteam. Volgens Mark Timmer, bestuurslid Technische Zaken van VV SEC, kan de club nog enkele enthousiaste dames gebruiken voor dit team: “Een prachtkans, want het is een heel gezellig en sociaal stel meiden”.

Wie lid wil worden kan met het inleveren van het aanmeldingsformulier beter nog even wachten tot Koningsdag op 27 april as., want dan zal VV SEC acte de presence geven op de traditionele vrijmarkt. Nieuwe jeugdleden die op de vrijmarkt hun inschrijfformulier inleveren op de SEC stand krijgen een goodiebag cadeau met daarin leuke spullen.

Voor degenen die op 27 april zijn verhinderd is er nog een herkansing op zaterdag 2 mei, want dan organiseert VV SEC de “open jeugdvoetbal dag” van 12.00 tot 16.00uur op haar sportcomplex aan de Bosstraat 88 te Soest.