Highlanders in bloedvorm op weg naar provinciale finales

Amersfoort – Waar de senioren-zwemmers van ZV Hoogland na het kampioenschap genieten van een paar vrije weekenden, daar maakt de jongste generatie juist een paar drukke weken door.

Nadat vorige week in Leusden al een prima indruk werd achtergelaten, daar was het deze week de beurt aan 8 jonge Highlanders om in Veenendaal tickets voor de provinciale finales te verdienen. In die missie slaagden de minioren overtuigend.Met een eerste (100 rug) en tweede plaats (200 wissel) en opnieuw twee indrukwekkende persoonlijke records bleek Elenya Akyurek de grote gangmaker aan Hooglandse kant.

In een nek-aannekrace met ploeggenote Esmee Dijkstra trok Akyurek tweemaal aan het langste eind, maar ook de nieuwe besttijden van Dijkstra logen er niet om; met 3:14,62 op de 200 wissel noteerde zij bovendien de grootste tijdsverbetering van de dag. Ook de twee jaar oudere Nina Snippe en Eline de Groot bewezen opnieuw in de vorm van hun leven te verkeren; beide dames brachten de zware 200 vlinderslag tot een goed einde in nieuwe recordtijden, nadat eerder op de dag hun besttijden op de 200 vrij er al aan moesten geloven. Bij de jongens zwom Sven Grasmeijer naar twee knappe tweede plaatsen. Waar hij op de 50 vlinder net boven zijn persoonlijk record bleef, daar sneuvelde zijn besttijd op de 100 school wel.

Op diezelfde afstand kwam ook Jort Snippe sterk voor de dag; met een verbetering van liefst 10 seconde zwom Snippe naar een mooie vijfde plaats. Zijn één jaar oudere ploeggenoot Tim Tielkemeijer zwom in een sterk deelnemersveld naar een buitengewoon snelle 1:36,85 op de 100 school, terwijl ook op de 200 wisselslag een PR van liefst 14 seconden kon worden genoteerd. Ook Sjoerd Luijckx bleef niet achter in het Hooglandse zwemgeweld; net als zijn zeven ploeggenoten noteerde ook hij een aanzienlijke tijdsverbetering, door zijn persoonlijk record op de 200 vrij met 4 seconden aan te scherpen.