Spaanse Week in Leerhotel Het Klooster

Amersfoort – Leerhotel Het Klooster organiseert van 29 juni tot 3 juli voor het eerst een Spaanse Week. Gasten kunnen in Spaanse sferen van een uitgebreid viergangendiner genieten.

Studenten van de Hotelschool, verbonden aan MBO Amersfoort, hebben samen met de chef-kok het menu samengesteld en dragen zorg voor de bereiding en de bediening.

Joost den Ouden, chef-kok van Leerhotel Het Klooster: “Onze themaweken zijn altijd erg populair bij inwoners uit Amersfoort en omstreken. Dit jaar organiseren we voor het eerst een Spaanse week; om extra in de zomerse sferen te komen.”

In de Spaanse keuken is het een trend om terug te gaan naar de basis. Den Ouden: “Hierbij moet je denken aan de boerse keuken. Het draait om lekker eten. Goede bereidingstechnieken en de houtskoolgrill passen hier bij. In de keuken hebben we sinds kort een Big Green Egg, waar we ribstukken op gaan roosteren.” Op het menu mag natuurlijk een goede Spaanse ham niet ontbreken. Den Ouden: “De studenten gaan deze ter plekke aan tafel snijden. De Spaanse inrichting en de muziek doen de rest.”

Leerhotel het Klooster is gevestigd aan de Daam Fockemalaan 10 in Amersfoort. De prijs van het diner in de Aspergeweek bedraagt €27,50. Gasten kunnen reserveren via www.leerhotelhetklooster.nl of door te bellen naar 033 – 4678750.