Mini Highlanders sluiten seizoen af in stijl

Amersfoort – Zwemvereniging Hoogland sloot het eerste wedstrijdseizoen af in stijl door met een select gezelschap aspirant zwemmers af te reizen naar Veenendaal voor de Vallei zwemwedstrijd deel 6.

Onder deskundige leiding van trainster Anne Duijst zette Ifke Stam (2008), Amy de Boer (2007) en Laura Gijsbers van Wijk (2005) van de 10 starts, 3 nieuwe club records en 9 nieuwe persoonlijk records neer.

Ifke Stam was de jongste Highlander en zij zette haar zenuwen even opzij. In haar eerste wedstrijd werden keurig 3 nieuwe persoonlijke records neergezet.

Amy de Boer deed met succes drie aanvallen op de clubrecords van meisjes 6-8 jaar. De 25m Schoolslag, rugslag en vrijeslag kregen allemaal een nieuwe besttijd. Op de 25m rugslag gingen er zelfs 4 seconden van het oude record af.

Laura Gijsbers van Wijk zette op 3 afstanden een nieuw persoonlijk record neer met op de schoolslag de grootste tijdsverbetering van maar liefst 8 seconden.

Trainster Anne Duijst over de behaalde resultaten:
“Mijn mini Highlanders hebben het echt top gedaan. We hebben de afgelopen weken extra op de techniek gelet en dat uitte zich vandaag in veel nieuwe records. De Vallei zwemwedstrijden worden speciaal georganiseerd om op een laagdrempelige manier zwemmers kennis te laten maken met de wedstrijdzwemsport. Plezier staat voorop.”