Amersfoorts Bockbier Festival bomvol activiteiten en lekkere bieren

Amersfoort – Van 9 oktober t/m 11 oktober vindt dit jaar alweer de derde editie van het succesvolle Amersfoorts Bockbier Festival plaats.

Locatie is het Krankeledenplantsoen, in de achtertuin van de Onze Lieve Vrouwetoren. Het plantsoen wordt tijdens het Bockbier Festival omgetoverd tot sfeervolle biertuin. Bezoekers kunnen in een ongedwongen sfeer genieten van live muziek, lekker eten en 30 verschillende bieren. Het festival is iedere dag gratis toegankelijk tussen 16.00 en 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.amersfoortsbockbierfestival.nl.

Na de eerste twee jaar was al snel duidelijk dat er meer liefhebbers zijn van bockbier. Tijdens de vorige editie was het volgens de organisatoren en het publiek eigenlijk te druk. Walter Overeem en Jorit Bons, de enthousiaste organisatoren van het festival, melden dat het festival daarom dit jaar in oppervlakte is verdubbeld en dat het een dag langer duurt dan vorig jaar.

Jorit: “Het Krankeledenplantsoen is daarvoor bij uitstek een geschikte plek. Dit is namelijk het gezamenlijke achterterras van Long John’s pub, Boothill Saloon, Charlie’s Burger33, ’t Tuinhuys en het Lange Jan hotel. Dit betekent niet alleen meer ruimte, maar ook meer bockbieren, muziek en lekker eten. Een uitbreiding van het terrein, de veiligheidsplannen en draaiboeken maken het een serieus festival met een heerlijke ongedwongen sfeer.”

Samenwerking
Er zijn vanuit de hele stad enthousiastelingen opgestaan om het bockbier te vieren. Zo verzorgen de Boothill Saloon, FC Amersfoort en Bandbunker de live muziek tijdens dit weekend. Naast het proeven van bockbier kan er ook deelgenomen worden aan verschillende activiteiten. Ga bijvoorbeeld mee met de Waterlijn voor een bierrondvaart, maak een bierwandeling met de Amersfoortse gidsen of beklim de Onze Lieve Vrouwetoren om het feestje van bovenaf te bekijken. Alles omringd door de heerlijke BBQ-buitenkeuken van Hete Kolen, de foodtruck van restaurant Sloop en burgers van Charlie.

Bockbier glas
Bezoekers aan het festival kunnen via de website of op het evenement zelf een speciaal Bockbier glas kopen. Dit glas kunnen zij vervolgens gebruiken om de verschillende bockbieren te proeven. Niet in de rij staan voor een Bockbier glas? Dan raadt Jorit aan om een ‘skip the line ticket’ te kopen via de website www.amersfoortsbockbierfestival.nl.

Bockbier is er om te vieren
Als de herfst de zomer heeft verjaagd, worden de meestal robijn rode bitterzoete bockbieren aangesloten aan de taps. In de geschiedenis van de brouwerijen werden bockbieren gebrouwen van de nieuwe oogst hop, tarwe of gerst. De brouwers maakten hier een zwaarder karakteristiek bier van. Daarom is elk bier afhankelijk van het vakmanschap en de smaak van de brouwmeester. Uiteraard moest dit geproefd worden. Deze traditie van het vieren van Bockbier zetten de organisatoren Walter Overeem en Jorit Bons graag voort!