Uilenontmoeting bij Kasteel Groeneveld

Baarn – Kom op vrijdag 11 september voor een uilenontmoeting bij Kasteel Groeneveld. Valkenier en roofvogelbeschermer Martin Doderer vertelt je alles over dit bijzondere nachtdier.

Natuurlijk houdt hij zijn verhaal tussen de uilen van de expositie The Owlery Project, van beeldend kunstenaar Paul Christiaan Bos. De valkenier heeft zijn eigen roofvogels mee zodat je goed kunt zien waar hij het over heeft. Een leuke avond voor het hele gezin!

De uilenontmoeting is van 19.00 uur tot 21.00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro per volwassene en 10,00 euro per kind (t/m 12 jaar). Aanmelden is noodzakelijk en kaarten zijn verkrijgbaar via www.staatsbosbeheer.nl/uilenopgroeneveld. Dit programma is minder geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar en honden zijn helaas niet toegestaan.

Expositie The Owlery Project
Tot en met 27 september 2015 is de tentoonstelling The Owlery Project op Kasteel Groeneveld. Hier staat Het Uilen Dagboek van Paul Christiaan Bos centraal. Bos is beeldend kunstenaar en bestudeert al jaren een familie in een uilenburcht in zijn tuin. Bos schrijft zijn belevenissen in het dagboek en maakt prachtige schilderijen, tekeningen en schetsen van uilen.

Bezoekersinformatie
Kasteel Groeneveld is onderdeel van Staatsbosbeheer en biedt wisselende tentoonstellingen, activiteiten en evenementen aan op het gebied van bos, natuur en landschap. Het kasteel is geopend van dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 11.00 uur tot 17.00 uur, met uitzondering van Koningsdag (27 april), eerste kerstdag, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag.