Programma Sinterklaas intocht Bunschoten bekend

Bunschoten – Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas met zijn pakjesboot vol met kadootjes en stuiterende pieten naar Eemdijk en Spakenburg. Kom jij hem een handje schudden? Er zijn die dag maar liefst 4 locaties waar je hem kan ontmoeten of zelfs met hem op de foto mag.

De Sint heeft een druk programma voor de boeg in onze Gemeente. Wil jij weten waar je hem kunt ontmoeten? Bekijk het programma en lees wat er allemaal te doen is op deze dag en erna.

11:45 uur Start voorprogramma Eemdijk bij de Loswal
12:00 uur Aankomst Sint en Pieten Eemdijk
14:00 uur Start voorprogramma Museumhaven Spakenburg
14:30 uur Aankomst Sint en Pieten Museumhaven Spakenburg
12:00 tot 16:00 uur Pieten Knutselterras
15:00 tot 15:30 uur Meet & Greet met Sint en hoofdpieten op het Oostpoortplein
15:45 uur tot 16:00 uur Optocht met Excelsior en majorettes door Molenstraat
16:00 uur tot 16:30 uur Pietendisco voor het gemeentehuis

EEMDIJK: Danspiet is van de wijs
Voordat Sint op Eemdijk voet aan wal zet is er iets vreemds aan de hand. Onderweg van Spanje naar Eemdijk is hij een verdrietige danspiet kwijtgeraakt. Ze heeft het schip verlaten om vooruit te varen in de hoop dat er kinderen zijn die haar kunnen helpen. Lukt het haar om de pietendans weer onder de knie te krijgen? Op Eemdijk staat de grote Sinterklaas stoel klaar voor een mooi fotomoment dus neem je camera mee!

MUSEUMHAVEN SPAKENBURG: Waar is de mantel van Sint gebleven?
Bij de stomerij is 1 van de Sinterklaas mantels verdwenen! Hoe kan dat nou? Is dit een ongelukje of is er iets anders aan de hand? Kom kijken in de museumhaven van Spakenburg. Misschien probeert iemand een grap met Sint uit te halen? De reporters gaan met de havenmeester op de uitkijk en wie weet moeten de duikers van de brandweer wel in actie komen. Sport pieten moeten in beweging blijven en doen een wedstrijdje hardlopen in grote drijvende waterballen. Wie is het snelst?

OOSTPOORTPLEIN: Dikke pret met je eigen pieten baret
Op het Oostpoortplein zijn 2 creatieve pieten lekker bezig met crêpepapier en gekleurde stroken. Kom langs en maak je eigen gratis baret. Zo kan je tijdens de Meet & Greet als echte Piet op de foto met Sint. De rode loper ligt klaar voor hoog bezoek!

MOLENSTRAAT: Holladiejee, loop lekker mee
Pakjeskarren en vrolijke pieten met een mega confetti popper staan klaar voor de optocht. Wandel mee met het muziekkorps van Excelsior en de majorettes en vang lekkere snoepjes uit het pepernotenkanon! Ze starten vanaf de Vitaminebron en lopen via de stenen brug naar het gemeentehuis.

GEMEENTEPLEIN: Waar is dat feestje?
Alle remmen gaan los bij de pieten disco op het gemeenteplein. Zou danspiet haar dansje weer onder de knie hebben? Doe mee en gooi die handjes in de lucht! Van al dat hossen krijg je vast een beetje trek dus La Plaza trakteert op een lekkere snack.

Glutenvrij strooigoed
Sinterklaas is een feest voor iedereen. Maar voor veel kinderen is de aankomst van Sinterklaas niet altijd een leuk feest. Je kunt de pepernoten niet eten en highfiven met de Piet (kruimelgevaar!) doen sommige kinderen niet graag. Daarom neemt Sint dit jaar 2 Glutenvrije Pieten mee. Je herkent de speciale pieten aan hun groene tas met Glutenvrij logo. Maar je kan jezelf ook herkenbaar maken met een groen vlaggetje. Deze kan je downloaden via de website van VVV Spakenburg en op de Facebookpagina van @hEchtSpakenburg. Klik op het evenement Sinterklaas intocht Spakenburg

Doe de kleurplaat speurtocht en win leuke prijzen
Tijdens de intocht krijg je een kleurplaat met Spakenburgse pieten. Kleur, schilder of beplak hem op jouw mooiste manier. In de vakjes onderaan mag je een woord raden. De letters van dit woord staan in de etalages van centrum winkeliers. Lever hem in voor 1 december bij het VVV-kantoor en maak kans op 1 van de 3 mooie prijzen.

Schooi Pieten doen een duit in het zakje
Kragen met gaten, pakken met verkeerde maten, daarom vind je de Schooi Pieten op de straten. Een vriendelijke lach en een handje snoep, voor iedereen die een muntje in de collectebus doet. Want Sint en Pieten willen kinderen laten stralen. Maar moeten ook een feest en 700 kilo strooigoed betalen. Help je mee?

Schoentje zetten in de Sint Slaapkamer op 25 en 29 november
Weet je eigenlijk wel waar Sinterklaas slaapt? In de winkel bij Zandbergen schoenen op het Spuiplein! Hij is al op leeftijd dus doet ‘s middags een dutje. Kom gezellig bij hem langs op zaterdag 25 november tussen 11 en 14 uur. Je mag je schoentje zetten en Piet leest een Sinterklaas verhaal voor. Maak een selfie met Sint op zijn grote stoel.

Op woensdagmiddag 29 november ben je van harte welkom om je schoen met kadootje weer op te halen tussen 14.00 en 17.00 uur. Piet heeft vast ook nog wel wat pepernootjes over voor jou!