Extraatje voor kinderen in gezinnen met een laag inkomen

Baarn – Baarnse kinderen in gezinnen met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm krijgen komende tijd 75 euro in de vorm van cadeaukaarten: de zogenoemde ‘Kidskaarten’.

De Kidskaarten kunnen worden besteed bij winkels in het centrum van Baarn aan artikelen voor de kinderen, zoals kinderkleding, kinderboeken of speelgoed.

De Kidskaarten zijn een extra ondersteuning voor kinderen in gezinnen met een laag inkomen. Het vormt onderdeel van het Aanvullend Actieplan Armoedebestrijding van de gemeente over de inzet van de zogeheten ‘Klijnsma-gelden’. Uitgangspunt is dat inwoners er niet alleen voor staan en dat de gemeente, samen met allerlei andere organisaties in Baarn, ondersteuning en hulp bieden.

Gezinnen met een inkomen tot €1708,39 en alleenstaande ouders met een inkomen tot €1195,87 die geen uitkering ontvangen, kunnen een aanvraag doen voor de Kidskaarten via de website van de gemeente Baarn. Mensen met een bijstandsuitkering ontvangen automatisch een brief met daarbij de Kidskaarten. De kaarten zijn geldig tot 1 maart 2019 en niet inwisselbaar voor contanten. De kaarten zijn te besteden bij lokale ondernemers in het centrum aan kinderspullen.

Twijfelt u of u in aanmerking komt voor de Kidskaarten, neem dan contact op met de gemeente Baarn.