Studenten Welzijn op tandems naar Londen voor het goede doel

Amersfoort – Zes studenten van de School voor Welzijn in Amersfoort stapten op maandag 22 april op de tandems naar Londen.

Sponsoren maken deze reis mogelijk en een deel van het geld gaat naar het goede doel: Grace Care Movement. De studenten proberen in vijf dagen tijd zoveel mogelijk euro’s bij elkaar te fietsen.

Grace Care Movement zet zich in voor de toekomst van straat- en weeskinderen in India. De droom van Grace Care Movement is om in alle grote steden van India opvang en onderwijs te realiseren voor zoveel mogelijk kinderen.

Start
De brug-tot-brug -actie begon ’s morgens om 7.30 uur bij een brug over de Eem in Amersfoort. De groep vertrok met twee tandems uit Amersfoort. De finish is op 26 april bij een brug over de Theems in Londen. De rit wordt in estafette gefietst. Het doel is om een paar duizend euro op te halen. Familie en vrienden konden de fietsers per km of een vast bedrag sponsoren.

Idealisme
“Dit is nu de derde keer dat we zo’n maatschappelijk project in deze vorm bij Welzijn hebben,” zegt clustermanager Willemijn Pott. Natuurlijk komt bij hulpverlening op afstand een stukje idealisme kijken. Dat hoort bij de beroepskracht van de toekomst. Maar het valt me op dat de studenten ver over de vereiste twintig uur vrijwilligerswerk gaan. Iedereen is superenthousiast.” Voor meer informatie volg de studenten op facebook: brug-tot-brug-project-2014.